Medisch pedicure

Voet APK

Twijfelt u of u bij een medisch pedicure op het goede adres zit? Laat u dan gratis adviseren tijdens een voet APK. Voor een behandeling dient er een aparte afspraak gemaakt te worden.

Pedicure behandeling

U kunt bij mij terecht voor de behandeling van de medische voet (bijvoorbeeld: diabetische- reumatische voet) maar ook voor de niet medische voeten! Samen kijken wij naar uw wensen en eventuele klachten. Denk bijvoorbeeld aan likdoorns, ingroeiende nagels, overmatig eelt, en schimmelnagels. Deze alledaagse voetproblemen kan de medisch pedicure verhelpen. Ook kan een medisch pedicure speciale technieken uitvoeren zoals een nagelbeugel, nagelreparatie of orthese. Daarnaast geef ik advies over hoe u uw voeten het beste kan verzorgen.

Pedicure kort

Tijdens de pedicure kort behandeling wordt één probleem van uw voet behandeld. U kunt denken aan het volgende: Nagels knippen, één likdoorn of één ingroeiende nagel.

Nagelreparatie

Met LCN wilde pedique is het mogelijk om een ontsierde nagel weer als nieuw uit te laten zien. Nagelreparatie is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Een nagelreparatie kan uitgevoerd worden om cosmetische redenen maar kan ook ingezet worden bij een ingroeiende of gescheurde teennagel.

Nagelbeugel

Een nagelbeugel is een hulpmiddel om de vorm van de nagel te beïnvloeden en om eventuele druk of pijn in de nagelwallen te ontlasten. Vaak wordt dit gedaan om bij ingroeiende teennagels. Er zijn verschillende nagelbeugels zoals een plakbeugel of een draadbeugel. De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. De nagelbeugel is bevestigd met een laagje gel.

Orthese

Een orthese is een teenstukje van zacht siliconenmateriaal wat op maat gemaakt wordt voor één of meerdere tenen. Ortheses zijn hulpmiddelen die worden gebruikt om te ontlasten of ter ondersteuning, bijvoorbeeld bij een weke likdoorn tussen de tenen.