Medisch pedicure

Wat is een medisch pedicure?

Uw voeten mogen gezien worden. Helaas zien niet alle voeten er even mooi uit. Misschien heeft u last van eeltvorming, likdoorns, schimmelnagels of kloven.

Een medisch pedicure kan deze alledaagse voetproblemen verhelpen. Daarnaast geef ik advies over hoe u uw voeten het beste kan verzorgen. Een medisch pedicures is bevoegd om naast de diabetische- en reumatische voet, ook andere soorten risicovoeten te behandelen. Tevens heeft een medisch pedicure meer kennis op het gebied van een nagelreparatie, nagelbeugels, ortheses en antidruk technieken.

Wat kan ik voor u betekenen?

Wanneer u zelf niet meer goed in staat bent om uw voeten te verzorgen, biedt de pedicure uitkomst. Het is aan te raden om periodiek naar de pedicure te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van de medisch pedicure. Naast de voetbehandeling heb ik een signalerende functie. Eventueel kan ik u doorverwijzen naar uw huisarts of een podotherapeut.

In mijn praktijk kunt u terecht voor:

  • De behandeling van de medische voet (diabetische- en reumatische voet)
  • De behandeling van likdoorns, overmatig eelt, ingroeiende nagels, schimmelnagels
  • Speciale technieken zoals: nagelreparatie, nagelbeugel, orthese en antidruk techniek

Vergoedingen

Heeft u te maken met voetproblemen die ontstaan zijn door diabetes of reuma? In sommige gevallen kunt u dan uw pedicurebehandelingen vergoed krijgen bij de zorgverzekeraar. Raadpleeg uw verzekeraar voor meer informatie over vergoedingen van een pedicurebehandeling.

Vergoeding Zorgverzekeraars 2022 | ProVoet

Als medisch pedicure ben ik aan gesloten bij Provoet en Procert.